Halin sääntömääräinen liittokokous pidettiin tänään 10.10. Liittokokous valitsi Halille uuden puheenjohtajiston ja hallituksen. Liittokokouksessa käytiin läpi myös vuoden 2023 toimintakertomus sekä hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Koolla oli yhteensä 71 Halin jäsenorganisaation edustajaa.

Halin hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2025 valittiin Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho. Iho on toiminut Halin hallituksen puheenjohtajana myös vuosina 2021–2022.

Iho näkee puheenjohtajuuden tärkeänä etenkin nyt, kun uudet hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa ja hallinnollisen rakenteen sijaan katse on siirtynyt sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuteen, laatuun ja kustannuksiin.

”Ryhdyn tehtävään innolla. Suomen sote-järjestelmä on rakenteiden uudistamisen jälkeen suurten kysymysten äärellä hyvinvointialueiden tiukan taloustilanteen ja palvelujen paikoitellen heikon saatavuuden vuoksi, ikääntyvän väestön edelleen lisätessä palvelutarvetta. Yksityisellä ja kolmannella sektorilla on haasteisiin ratkaisuja, ja Hali on näiden ratkaisujen ääni”, Iho sanoo.

Hallituksen puheenjohtajana vuosina 2018 sekä 2023–2024 toimi Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

“Kiitämme Janne-Ollia lämpimästi hänen arvokkaasta työstään puheenjohtajakaudella. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristö on elänyt voimakkaasti viime vuosina hyvinvointialueiden aloitettua toimintansa. Janne-Ollin panos toimintaamme on ollut hyvin merkityksellinen”, sanoo Halin toimitusjohtaja Sanna Aunesluoma.

”Kansalaisten heikentynyt luottamus, hyvinvointialueiden talousahdinko ja väestön ikääntyminen haastavat meitä yhteiskuntana tekemään enemmän ja vaikuttavampaa työtä yhdessä. Hali jäsenineen on tärkeässä roolissa, kun näitä ongelmia taklataan”, Aunesluoma päättää.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Mieli ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Hallituksen jäseniksi liittokokouksessa valittiin:

  • toimitusjohtaja Mika Berlin, Maisonkoti Oy
  • toimitusjohtaja Tiina Haanpää, Hoivatie Oy
  • toimitusjohtaja Virpi Holmqvist, Attendo Oy
  • toimitusjohtaja Tuomas Hyyryläinen, Pihlajalinna Oy
  • toimitusjohtaja Jarkko Jokinen, Oral Oy
  • toimitusjohtaja Tuomas Koskela, Aspa-säätiö sr.
  • toimitusjohtaja Kaisa Tarkkanen, MedGroup Oy
  • toiminnanjohtaja Sari Tervonen, Omaishoitajaliitto ry
  • henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas, Mehiläinen Oy

Lämpimät onnittelut kaikille hallitukseen valituille!

Koitko sisällön hyödylliseksi?

Keskiarvo 3 / 5. Arvioiden määrä: 3

Ei vielä arviointeja. Anna arviosi ensimmäisenä.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?