Hyvinvointialat logo

Sosiaali- ja terveyspalveuiden muuttuva toimintaympäristö

Yksityinen hyvinvointiala tuottaa laajamittaisesti esimerkiksi hoivapalveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, fysioterapiaa, lastensuojelua suun terveydenhuoltoa, varhaiskasvatuspalveluita sekä päihde- ja mielenterveyspalveluita. Linkki meistä osioon.

Kuntien kustannuksista hieman yli puolet on sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat Suomen eniten työllistävä toimiala. Yksityisen palveluntuottajien lukumäärä on yhteensä yli 18 000 ja valtaosa palveluntuottajista on ammatinharjoittajayrityksiä tai pieniä pk-tason toimijoita. Yksityisen hyvinvointisektorin yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2015 yhteensä noin 6 miljardia euroa.

Sosiaali- ja terveyspalveluita tuottamista säännellään monin eri normein. Lisäksi yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamista on omaa lainsäädäntöään. Toimialan kehittäminen on vahvasti riippuvainen lainsäädännöstä.

Tällä sivustolla on tietoa keskeisestä toimialaan liittyvästä lainsäädännöstä ja markkinoiden kehittymisestä. Lisäksi löydät sivustolta vinkkejä lisätietojen etsimiseen.

* pakolliset tiedot

* pakolliset tiedot